Avbryt
Börja följ

Fyll i din e-postadress för gratis uppdateringar om AIF Barrikaden Senior Herrar

Följ

Senior Herrar

Följ oss för uppdateringar
Följ
Tabell
Lag M V O F P
1 Hyllie IK 12 11 0 1 33
2 Lilla Torg FF 12 8 0 4 24
3 Vellinge IF 11 7 1 3 22
4 Vellinge FF 12 6 2 4 20
5 AIF Barrikaden 12 4 1 7 13
6 KSF Kosova IF 11 2 0 9 6
7 Oxie SK 12 1 0 11 3

Match

AIF Barrikaden

3 - 4
Gullviksborgs IP
19 juni 2016
12:00

Vellinge FF

Referat

Referat: AIF Barrikaden - Vellinge FF

Startelva (4-1-2-3) Mohamed – Max, Albin, Marcus Claesson (tillfälligt (?) inkallad efter många års frånvaro), Viktor – Osama – Maksym, Jonas – Josef, Amine, Jamal

Avbytare var Daniel Sosa som kom in som vänsteranfallare efter 38 min och sedan spelade resten av matchen i först denna position, sedan som mittforward och mot slutet som innermittfältare samt Pascal som spelade sista 35 minuterna som vänsteranfallare.

Detta var ännu en match där målchanserna avlöste varandra hela tiden vilket gör att det inte går att redovisa var och en.

Vellinge FF började klart bäst och hade massor av avslut och hörnor redan innan vi hade vårt första avslut men detta ledde å andra sidan till ett i detta läge synnerligen oförtjänt ledningsmål. Efter ett mycket vackert anfall med uppemot 10 passningar inom laget fick Jonas ett fint skottläge som han förvaltade på bästa sätt.

Målet ändrade helt matchbilden. Vi hade under resten av halvleken ett mycket fint passningsspel med oftast bara ett tillslag. Några ytterligare mål ledde det dock inte till trots många chanser varav bl.a. en stolpträff. Däremot hade Vellinge betydligt bättre spets på sina anfall. Man hade bl.a. ett skott i stolpens utsida strax efter vårt mål och precis innan pausvilan också ett lurigt skott som gick i en hög båge men trycktes ner av motvinden och dalade ner i ribban och ut över kortlinjen.

Men vad man framför allt hade var ett kvitteringsmål i den 39:e min som nästan t.o.m. går utanpå det av referenten så hyllade målet som Viktor gjorde mot Skegrie i A-lagets premiärmatch i år. En av deras spelare slår när han är cirka 10 meter in på vår planhalva och bara cirka 5 meter från vänster sidlinjen en oerhört distinkt och stenhård crossboll över till deras högerkant där deras spelare från sitt läge cirka 15 meter (?) från mål och lite halvdålig vinkel inte som alla förväntar sig tar ner den utan slår till med en stenhård volley som sitter som en strut i nätet. Här kan flera av de mål de håller på att tävla med i TV nu under EM, om vilka som varit snyggast genom tiderna, slänga sig i väggen!!

Som trenden var i första halvlek där flera Vellingespelare tidigt såg ganska trötta ut medan vi spelade allt bättre kunde man förvänta sig att vi skulle kunna vända matchen i andra men så blev det inte alls. Kanske berodde det till en del på att Vellinge nu hade kraftig medvind att man verkade ha fått massor av ny energi i sitt offensiva spel och därmed kom att dominera hela den första halvan av andra halvlek kraftigt. De skapade ändå inte så väldigt mycket under denna period. Utöver det ledningsmål de gjorde i den 56:e min hade de ingen hetare målchans.

Sista 20 minuterna blev desto händelserikare! Dessa minuter bjöd på 10 klara målchanser varav vi hade 6, var sitt stolpskott och vars två mål. Deras två mål kom först, nämligen i 76:e och 78:e min och var delvis en följd av dåligt hemjobb på flera håll. Matchen borde ju därmed vara avgjord men efter detta började vi visa riktig vilja att hämta upp det till synes hopplösa underläget och lyckades alltså via en stark slutforcering få in två reduceringsmål i 86:e och 88:e min. Målen var snarlika; spelare ner till kortlinjen på vänstersidan och inlägg därifrån som sattes i nät från nära håll. I det första fallet var det Maksym som slog inlägget och Amine som stötte in bollen. I det andra var det Pascal som stod för inlägget och Jamal som fick in bollen.

Totalt sett en match som kunde gått lite hur som helst men där siffrorna nog ändå ganska väl speglade matchbilden. Det som var mest utmärkande för matchen utöver de oerhört många avsluten var hur väldigt olika lagen spelade. Vi försökte hela tiden spela runt och hålla bollen inom laget och gjorde det stundtals väldigt vackert, men oftast utan den där riktiga spetsen, stundtals lite slarvigare med några onödiga bolltapp. Vellinge däremot ägnade sig nästan uteslutande åt att slå bollarna i djupet, ofta längs kanterna och man hade också flera väldigt många distinkta och exakta crosspassningar

Statistik: Hörnor: 4-5 Avslut på mål: 13-12 (!) Avslut utanför: 4-8


Spelarstatistik
Utespelare
Namn M G A GK RK P
Mohamed "Amine" Djellouli 1 1 1 0 0 0
Jamal Yusef 1 1 0 1 0 0
Maksym Romanko 1 0 1 0 0 0
Josef Al-Bayati 1 0 0 0 0 0
Marcus Claesson 1 0 0 0 0 0
Max Jedeur-Palmgren Utespelare 1 0 0 0 0 0
Viktor Törnkvist 1 0 0 0 0 0
M Spelade matcher G Mål A Assist GK Gula kort RK Röda kort P Poäng
Spelarstatistik
Målvakter
Namn M G A S IM GK RK P
Mohamed Hafez 1 0 0 0 4 0 0 0
M Spelade matcher G Mål A Assist S Skott på mål IM Insläppta mål GK Gula kort RK Röda kort P Poäng

Andra möten i serien

sön 2 okt 2016, 12:00 Vellinge FF - AIF Barrikaden 2 - 2